Met slapen op zijde wordt een schoonheidsslaapje een feit

zijde

Heb je je altijd al afgevraagd of slapen echt mooier maakt? Het blijkt te kloppen, zeker als je op een zijden kussensloop slaapt. Zijde is zowel goed voor uw haar als huid, en is een éénvoudig hulpmiddel bij anti aging.

De nadelen van katoen

We brengen 1/3 van ons leven door in bed met ons gezicht op een kussen, vaak van katoen. Katoen is echter niet delicaat genoeg voor onze gezichtshuid. Doordat de ruwe stof, gedurende de hele nacht, tegen onze kwetsbare gezicht aan schuurt kan het zelfs leiden tot het accentueren van oneffenheden. Ook absorbeert katoen veel vocht, wat misschien ideaal klinkt, maar het tegendeel is waar. Het onttrekt vocht van de huid, wat kan leiden tot een droge huid. Een huid die veel gevoeliger is voor rimpels. In een onderzoek van Dr. Sobel is bewezen dat slaaprimpels, die een vrouw  ’s ochtends wel eens ziet, kunnen leiden tot permanente rimpels vanaf je 40e.

De voordelen van moerbijzijde

Zijde daarentegen, is dusdanig glad dat slaaprimpels minder snel zullen ontstaan. Door het gladde oppervlak, glijdt een vouw in de huid vanzelf terug en krijgen slaaprimpels minder kans. Doordat zijde ‘aminozuren’ bevat, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het een hydraterend effect heeft op de huid, kan het helpen op lange termijn het ontstaan van rimpels te vertragen. Het voorkomt namelijk een droge huid. Zijde absorbeert dus geen vocht maar heeft een goede vochtregulatie, wat zorgt voor een betere hydratatie van de huid. Dit is belangrijk, want een droge huid krijgt eerder rimpels. De hydraterende eigenschap van een zijden kussensloop kan dus als een uitstekend, en tevens een heel makkelijk, hulpmiddel bij anti-aging worden gezien. Moerbeizijde is een 100% natuurproduct. Niet te verwarren met satijn, wat meestal van polyester is gemaakt. Het is super zacht en voelt daarom erg prettig aan, wat van groot belang is voor onze delicate gezichtshuid.

Zijde is ook goed voor het haar. Door de hydraterende werking van de aminozuren, wordt de elasticiteit in het haar hersteld. Ook krijgt het haar door zijde meer glans en worden gespleten haarpunten tegengegaan. De gladheid van zijde verlengt de duur van je haarstyling, wat de nodige en tijdrovende föhn- en stylingsbeurten voorkomt. Met een zijden kussensloop hoeft je je dus niet meer druk te maken om het zogenaamde “bed-hair”. Dat is nog eens fijn wakker worden.

Welke zijde werkt het best voor je haar als hulpmiddel bij anti aging?

Momme is de graadmeter voor de kwaliteit van zijde. Het geeft de dikte en gewichtsaanduiding voor de kwaliteit aan. Des te hoger de waarde, sterker en temperatuur-regulerender het is. Een goed voorbeeld van een zijden kussensloop van hoge kwaliteit is de 19 momme zijden kussensloop.

Elke vrijdag een nieuwe (natural) beauty tip in je mailbox!

Haal elke week voordelen voor een mooie huid en haren uit onze gratis natuurlijke beauty tips. Wil je ook op de hoogte blijven, vul hieronder je e-mail adres in

Slaap je zelf al op een zijden kussensloop en heb je hier positieve ervaringen mee? Wellicht heb je nog meer voordelen ondervonden aan het slapen op een zijden kussensloop. Vertel ons wat zijde voor jouw haar of huid heeft gedaan en hoe het jouw nachtrust heeft bevorderd. Heb je nog vragen of suggesties? Laat een reactie achter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *